Esha tv
Dünya

Yahudi Cemaatleri'nden İsrail'e 'İsmail Heniyye' tepkisi!

Tahran Yahudi Cemaati Merkez Komitesi ve İran Yahudi Cemaati yayınladıkları bildiriyle İsrail'e tepki gösterdi. Bildiride, 'İsmail Heniyye'nin suikasti, terörizm ve uluslararası yasaların açık bir ihlali olarak' nitelendirildi.

Yahudi Cemaatleri'nden İsrail'e 'İsmail Heniyye' tepkisi!
03-08-2024 00:53
EshaHaber Gündem Haberler

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Katar’ın başkenti Doha’da cenaze töreni düzenlendi. 

Cenaze namazına başta İslam dünyası olmak üzere dünyanın birçok noktasından geniş heyet katılım sağladı. Bölgede kaydedilen görüntülerde şehit Heniyye'nin cenazesine Ortadoks Yahudi hahamların da katılım sağladığı görüldü. 

Tahran Yahudi Cemaati Merkez Komitesi ve İran Yahudi Cemaati de yayınladıkları bildiri ile İsrail'e tepki gösterdi. 

"ULUSLARARASI YASALARIN AÇIK BİR İHLALİ OLARAK NİTELENDİRİLMİŞTİR"

Tahran Yahudi Cemaati Merkez Komitesi'nden yapılan açıklamada, "İsmail Heniyye'nin, Tahran'daki Hamas Siyasi Bürosu Başkanı'nın suikasti, terörizm ve uluslararası yasaların açık bir ihlali olarak nitelendirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

"KESKİN BİR YANIT VERİLECEK"

İran Yahudi Cemaati'nden yapılan açıklamada ise, "Filistin milletinin kahramanları ve Direniş Cephesi üyeleri ile tüm İran halkına başsağlığı dileyerek, bu tür terörist saldırılara karşı keskin bir yanıt verileceğini umduklarını ifade etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Ortadoks Yahudilerin, dünya genelinde Gazze'de devam eden katliama karşı, Filistin destekçisi aktivistlerle birlikte protestolara katıldığı biliniyor.

 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ