Esha tv
Politika

Yavaş adaylığını duyurmuştu! Özgür Özel'den flaş açıklama: Söz konusu değil

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkındaki açıklamasına dair konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil.' dedi.

Yavaş adaylığını duyurmuştu! Özgür Özel'den flaş açıklama: Söz konusu değil
30-09-2024 22:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, parti merkezinde görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Özel, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sözlerine yanıt verdi.

'TARTIŞMALARIN ÖNÜNÜ KESTİ'

Özel, "Mansur Bey’in sorusunu ikiye ayırıyorum. Birincisi ‘Mutlaka kazacağız’, buna yürekten katılıyorum. İkincisi ‘Partim aday gösterirse’ bu da parti disiplinini vurgulaması açısından önemli. ‘CHP’nin birden fazla adayı olur mu’ gibi tartışmaların önünü kesen bir mevzu. Partinin kararına saygı duyması kendisinden beklenen yaklaşımdır.

'PARTİ ADAYINI BELİRLEYECEK, ONUN DIŞINDA BİR ADAY SÖZ KONUSU DEĞİL'

‘Mutlaka kazanacağız’ derken bahsettiği parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bence son derece kuvvetli bir cümle. Bunun dışında CHP artık aday tartışmalarını bir kenara bırakıyor. Kazanma konusunda mutabakatımız var. Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil. O adayın etrafında tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ