Esha tv
Politika

Yavuz Ağıralioğlu'nun partisi 29 Ekim'de faaliyete geçecek

İYİ Parti'den istifa ederek yeni bir siyasi oluşum hazırlığına girişen Yavuz Ağıralioğlu, kuracağı partinin 29 Ekim'de faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Parti isminin henüz netleşmediğini kaydeden Ağıralioğlu, 'Çalışmalar sürüyor' dedi.

Yavuz Ağıralioğlu'nun partisi 29 Ekim'de faaliyete geçecek
07-09-2024 12:27

2023'te düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı'nın "Kılıçdaroğlu" tercihine eleştiride bulunup İYİ Parti'den istifa eden ve bir süredir parti kuracağı konuşulan Yavuz Ağıralioğlu, 29 Ekim'de partisinin tanıtım toplantısını düzenleyeceğini açıkladı.

Euronews'ten Ramazan Dengiz'in sorularını yanıtlayan Ağıralioğlu, partisinin bu yıl 101'incisi kutlanacak Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında, 29 Ekim Salı günü faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Ağıralioğlu, parti ismi için 5-6 önerinin masada olduğunu, iletişim ekibinin bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü, 9 Eylül Pazartesi günü itibarıyla sürecin hızlanacağını, parti il başkanlarının 9-15 Eylül tarihleri arasında Ankara'da yapılacak toplantılar neticesinde belirleneceğini söyledi.

MİLLİYETÇİ-MUHAFAZAKAR BİR PARTİ OLACAK

Ağıralioğlu kurulacak yeni siyasi oluşumun çizgisine dair soruyu ise cevapsız bıraktı. Partisinin de kendi siyasi düşüncesi gibi "milliyetçi-muhafazakar" çizgide olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

"EREL'LE HAREKET EDİYOR"

Öte yandan isminin açıklanmaması şartıyla Euronews'e konuşan diğer kaynaklar, Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'de aynı dönem milletvekilliği yaptıkları Ayhan Erel ile hareket ettiğini söyledi.

Erel, 2014-2016 yıllarında MHP Aksaray İl Başkanlığı yapmış, 2016'da, olağanüstü kurultay çağrı heyetini idare etmiş ve 2017'de İYİ Parti'nin kurucularından biri olmuştu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ