Esha tv
Teknoloji

Yeni bir tür keşfedildi: 'Bunun gerçek olduğunu düşünmüyorduk!'

Yumurtalarını canlı sineklerin içine bırakan ve yavruların karınlarından fırlayarak dışarı çıkmasını sağlayan yeni bir eşek arısı türü keşfedildi.

Yeni bir tür keşfedildi: 'Bunun gerçek olduğunu düşünmüyorduk!'
15-09-2024 13:13

Yeni keşfedilen 'Syntretus perlmani'nin larvası sineğin vücudundan çıkıyor. Yumurtadan çıkan arılar, gelişimi devam eden sineklerin içinde büyüyerek onları içeriden yiyor.

Eşek arısının üreme biçimi, Ridley Scott'ın 1979 bilimkurgu korku klasiği "Alien"daki xenomorph'lara benzetildi.

The life strategies of #parasitoids are stunningly diverse, but no wasps that attack and develop inside adult flies have ever been described. Our article describes the first one. Its hosts: Drosophila melanogaster and other species of #Drosophila #Entomology #Braconidae https://t.co/SYQXncQjA2 pic.twitter.com/RyQ4OHONsU

— Matt Ballinger (@spirophasma) September 12, 2024

YUMURTALARINI SİNEKLERİN İÇİNE BIRAKIYOR

Mississippi Eyalet Üniversitesi'nden doktora öğrencisi Logan Moore, bahçesinden topladığı meyve sineklerinin karnında, bilinmeyen bir türde yaban arısı larvası olduğunu gördü. Moore ve ekip arkadaşları, Syntretus perlmani adı verdikleri türün gelişim süreçlerini laboratuvar ortamında inceledi.

Bilim insanları arının iğnesiyle yetişkin meyve sineklerinin karnına yumurtasını bıraktığını kaydetti.

Daha sonra yumurtanın larvaya dönüşerek sineğin karnında 18 gün kaldığı ve konakçısının karnını patlatarak onu terk ettiği gözlemlendi.

23 GÜN SONRA YETİŞKİN OLARAK KOZADAN ÇIKTI!

Biyologlardan oluşan bilim insanları ekibi Amerika Birleşik Devletleri'nde konakçılarını enfekte ederek çoğalan yeni bir eşek arısı türü keşfetti. 

Ardından birkaç saat ortalıkta gezinen arı, koza evresine geçerek 23 günün ardından yetişkin olarak kozadan çıktı.

Çalışmanın başyazarı ve Mississippi Eyalet Üniversitesi'nden biyolog Logan Moore, Live yaptığı açıklamada, "O zamanlar bunun gerçek olduğunu düşünmüyorduk." dedi.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ