Esha tv
Gündem

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, FETÖ'cülere böyle ayar vermişti

YAŞ Toplantısı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Bu evolüsyon sonrası Gürak'ın 15 Temmuz çıyan vuruş girişiminde FETÖ'cü askerlere söyledikleri baştan ruzname oldu

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, FETÖ'cülere böyle ayar vermişti
04-08-2023 00:08

Genelkurmay Başkanlığına tayin edilen Metin Gürak, 15 Temmuz vuruş girişiminin kahramanlarındandı. O devre Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı namına fariza özne ve Korgeneral rütbesinde mevcut Gürak, çıyan vuruş haset zamanın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın emirlerini hesabına sağlamak düşüncesince savaşım etmişti.

Akar'ın talimatı gereği Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında mevcut tankların hareketini tevkif ve Kara Havacılık Komutanlığındaki iklim araçlarının uçmaması vazifesini hesabına getirdi.



Genelkurmay Başkanlığı'na tayin edilen Metin Gürak'ın 15 Temmuz çıyan vuruş girişimi esnasında yaşadıkları baştan gündeme geldi.

'BUNUN HESABINI VERECEKSİNİZ'

O geceyi anlatırken Gürak, "Ben, 'Ne oluyor, ne yapılmaktadır burada?' dediğimde, 4-5 insan silahlarını bana doğrultup bağırarak 'Kes sesini, nağme çıkarma' dediler. 'Ne şekil askersiniz. Benim Korgeneral olduğumu görmüyor musunuz? Buraya Garnizon Komutanı olmam nedeniyle geldim' dediğimde, 'Sen bundan böyle Garnizon Komutanı değilsin. Çok konuşuyorsun' diye beni ayağa kaldırdılar. 4 insan yumruklarla bana hücum etti ve beni yere indirdiler. Kendilerine dayanırlık etmeye çalıştım. Bana böyle iş ettiklerine layıkıyla Türk askeri olamayacaklarını söyledim ve 'Her ne yapıyorsanız bunun hesabını behemehâl vereceksiniz' dedim" ifadelerine toprak vermişti.


 

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ