Esha tv
Dünya

Yunanistan'daki orman yangınında elektrik kablosu şüphesi!

Yunanistan'da bu yıl çıkan ve bir kişinin ölümüne yol açan en büyük orman yangınının sebebinin arızalı bir elektrik kablosu olduğu düşünülüyor.

Yunanistan'daki orman yangınında elektrik kablosu şüphesi!
17-08-2024 22:33

Yunanistan başkent Atina yakınlarında çıkan ve hayatı felç eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Başkent Atina'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Varnavas yakınlarındaki bir ormanda başlayan orman yangınının nedeniyle ilgili yürütülen soruşturmada, kıvılcımın ahşap bir direğin ucundaki gevşek bir kablodan kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü.

Reuters'ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, soruşturmacılar Varnavas sakinlerini sorguladı. 76 yaşındaki bir bölge sakini, evinin önünde arızalı bir elektrik diğeri olduğunu söyledi.

YANGIN ELEKTRİK DİREĞİNİN YAKININDAKİ BÖLGEDEN ÇIKTI

Bir itfaiye yetkilisi, yangının büyük ihtimalle elektrik direğinin yakınındaki bölgeden çıktığını doğruladı. Yunanistan'ın elektrik şebekesi operatörü HEDNO ise, muhtemel bir arızaya dair kanıt bulunamadığını açıkladı.

Bazı yerel medya haberlerinde, yangın çıkmadan önce bölge sakinlerinin patlama sesleri duyduklarını söyledikleri belirtildi.

11 Ağustos'ta başlayan yangın kısa sürede Atina'nın kuzey banliyölerine sıçrayarak 10 bin hektarlık alanı kül etti. Yunanistan'da sadece 2023 yılında 8 binin üzerinde orman yangını kaydedilmişti.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°