Esha tv
Dünya

Yunanistan Türk askerinin başarısını hazmedemedi! Türkiye'nin birinciliğini sansürlediler

Yunanistan Genelkurmay Başkanı, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı timinin 1'inci, Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin de 2'nci olduğu 'Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'ndaki başarısını hazmedemeyerek fotoğrafı kırptı.

Yunanistan Türk askerinin başarısını hazmedemedi! Türkiye'nin birinciliğini sansürlediler
14-08-2024 22:37
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda Türkiye arka arkaya zirveyi gördü!

GALERİNİN DEVAMI <p>5-11 <a href=Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya'nın Hohenfels kentinde, 19 NATO Müttefiki ülkeden 36 takım en iyi Avrupa keskin nişancı takımı olmak için yarıştı.

"><p>Almanya'nın ev <a href=sahipliği yaptığı yarışmaya Türkiye'den 2 takım katıldı.

"><p>Her <a href=yıl düzenlenen ve günlerce süren yarışmada, keskin nişancı birlikleri kara navigasyonu, ileri düzey nişancılık, tıbbi simülasyonlar ve daha birçok alanda test ediliyor.

"><p>Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda <a href=Türk Kara Kuvvetleri takımı ve Türk Özel Kuvvetleri takımı arka arkaya zirveye otururken o liste belli oldu....

"><p>36: Amerika Birleşik Devletleri</p><p>35: Macaristan</p><p>34: Amerika Birleşik <a href=Devletleri (2)

"><p>33: Estonya</p><p>32: Fransa</p><p>31: Amerika Birleşik Devletleri</p><p> </p><p>(1-91 CAV)</p><p>30: Letonya</p><p>29: İspanya</p><p>28: Amerike Birleşik Devletleri</p><p> </p><p>(1-66AR)</p><p>27: Amerika Birleşik Devletleri</p><p> </p><p>(2/2CR)</p><p>26: Almanya</p><p>25: Estonya</p><p>24: Lüksemburg</p><p>23. Fransa</p><p>22: Çekya</p><p>21: Yunanistan</p>

Almanya'da düzenlenen Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Özel Kuvvetler ve Kara Kuvvetleri personeli büyük bir başarı elde ederek yarışmayı birinci ve ikinci sırada tamamladı. Ancak, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Türk askerlerinin sıralamadaki yerini görmezden geldi.

Yunanistan şokta! Çılgın Türkler yine sahnedeYunanistan şokta! Çılgın Türkler yine sahnede

Almanya'da düzenlenen Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda, ülkemizi temsil eden Özel Kuvvetler ve Kara Kuvvetleri personelimiz yarışmayı birinci ve ikinci sırada tamamladı.

YUNANİSTAN TÜRK ASKERİNİN BAŞARISINI SANSÜRLEDİ

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Avrupa’nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması’nda Yunan Ordusu Özel Harp Komutanlığı (DEP) personelinin 4. sırada tamamlama başarısı gösterdiği ifade edildi. Paylaşılan sıralama kırpılarak ilk 3’e giren takımlara ise yer verilmedi.

TÜRK BAYRAĞINI KIRPTILAR

İlk 2 sırada Türkiye'nin yer almasını görmezden gelen Yunan makamlar, 5'inci bitirdikleri yarışmada kendilerini 4'üncü ilan etti.

Yarışmayı kendilerinden üstte bitiren ülkelerin bayraklarını kırpan Yunanlar, listeyi kendi bayrağının yer aldığı sıradan başlatarak algıya girişti.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI ULUSLARARASI ARENADA TAKDİR TOPLADI

Türk askerlerinin Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'ndaki büyük başarısı, Yunanistan tarafından sansürlense de, uluslararası arenada takdir topladı. Yunanistan'ın yarışma sonuçlarını manipüle etme girişimi ise eleştirilere maruz kaldı ve bu tür olayların şeffaflık ve dürüstlük ilkelerine aykırı olduğu vurgulandı. 

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ