Esha tv
Ekonomi

Yurtdışı'ndan alışverişe ek gümrük vergisi geldi

Ekonomi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'deki karara göre yurt dışından sipariş edilen ürünlerin vergilerinde yüzde 66 ile yüzde 100 oranında artış yapıldı. Alışveriş limiti 30 euroya indirildi.

Yurtdışı'ndan alışverişe ek gümrük vergisi geldi
06-08-2024 11:13
EshaHaber Gündem Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, bugüne kadar 150 euro olarak uygulanan aylık gümrük muafiyeti sınırı kaldırıldı.

Yapılan değişiklikle birlikte; posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 euroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın üzerinden; Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave yüzde 20 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü. Karar, yayımlandıktan 15 gün sonra;  21 Ağustos 2024 itibarıyla yeni düzenleme yürürlüğe girecek.

TİCARET BAKANI BOLAT'IN TEMU AÇIKLAMASI ÜZERİNE GELDİ
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Çinli Temu başta olmak üzere yurtdışında yapılan mikro ithalatı takibe aldıklarını söylemesinin ardından yasa değişikliği geldi.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ