Esha tv
Politika

Zekeriya Yapıcıoğlu üstüne basa basa tekrarladı: Aslı astarı yok!

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, vahşice katledilen Narin Güran cinayetiyle HÜDA PAR’ın ilişkilendirilmesine sert tepki göstererek, yalanların arkasındaki çevrelerle hukuk önünde hesaplaşacaklarını açıkladı.

Zekeriya Yapıcıoğlu üstüne basa basa tekrarladı: Aslı astarı yok!
13-09-2024 15:07

HABER7

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ülke TV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da vahşide katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti üzerinden DEM Parti ve PKK çevrelerince HÜDA Par’ın hedef gösterilmesine değinen Yapıcıoğlu, yalanların arka planındaki gerçeklere temas etti.

HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, “Ailenin HÜDA PARla ilişkisi olduğu iddiasının aslı astarı yoktur. Ailenin HÜDA PAR’la hiçbir ilişkisi yoktur. Ailenin başka partilerle ilişkisi olduğuna dair deliller, görüntüler, konuşmalar, kabuller de ortaya çıktı. Fakat bu o partileri de suçlu duruma getirmez. Bizim öyle bir toptancı yaklaşımımız yoktur. Olayın başından beri HÜDA PAR’ın olayla ilişkilendirilmesi kasıtlı ve kötü bir şeydir.” dedi.

Yapıcıoğlu, “Ailenin HÜDA PAR’la ilgisinin olmadığı açığa çıkmış olmasına rağmen hala bu iddiayı sürdürenler var. Onlarla hukuk önünde hesaplaşacağız.” ifadelerini kullandı.

ASIL GAREZ İSLAM’A

Yapıcıoğlu, bu tür iftiraların HÜDA PAR’a ve İslami değerlere yönelik sistematik saldırının parçası olduğunu vurguladı. Sadece HÜDA PAR’ın değil, İslami değerlere bağlı kurumların da hedef alındığını belirten Yapıcıoğlu, özellikle bir milletvekilinin, Kur’an kurslarına yönelik açıklamalarına şu tepkiyi gösterdi:

“Milletvekili olacak bir kadın çıkmış kameraların karşısına, Kur’an kurslarını sorguluyor. Narin’in içerisine konduğu çuvalda bir Elif-Ba kitabının bulunmasını, sanki bu olay Kur’an kursunda gerçekleşmiş ya da Kur’an kursuyla bağlantılı bir şeymiş gibi manipülatif cümlelerle İslam’a, Kur’an’a ve Kur’an kurslarına olan öfkesini kusuyor. Bu, doğrudan İslam’a ve dini değerlere saldırıdır.”

Yapıcıoğlu, İslami değerlere düşman olan kesimlerin saldırılarına alıştıklarını kaydederek, “HÜDA PAR’ın bir kimliği, bir duruşu var. Biz, İslam dairesi içerisinde siyasi hayatını sürdüren ve meşru dairede siyaset yapan bir hareketiz. Bu yüzden, dindarlığı ve İslam’ı kendi ideolojilerine engel olarak gören insanların HÜDA PAR’a saldırması normaldir. Biz, buna alıştık. 12 yıldır bu tür saldırılara maruz kalıyoruz” şeklinde konuştu.