Esha tv
Dünya

Zelenskiy: Rus aileler çocuklarının cesedini bile alamayacak

Rusya'nın işgal saldırısı altındaki Ukrayna'da Devlet Başkanı Zelenkiy düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelenskiy Rusya'nın savaşta ölen askerleri yakmak için cepheye özel araçlar gönderdiğini ileri sürdü.

Zelenskiy: Rus aileler çocuklarının cesedini bile alamayacak
03-03-2022 20:06

Rusya'nın işgal saldırısı altındaki Ukrayna'da  Devlet Başkanı Zelenkiy bir sığınakta uluslararası gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelenskiy Rusya'nın savaşa katılan askerlerden ölenleri yakmak için cepheye özel fırınlar gönderdiğini, çocuğunu savaşa gönderen annelerin çocuklarını cesedini dahi göremeyeceğini ileri sürdü. 

Zelenskiy düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'nın tarihinin 3 Ispartalı gibi olmayacağını belirterek "Ülkemde barış istiyoruz. Kendi toprağımızdayız ve herşeye hazırız." dedi. 

BURAYA ÖLEN ASKERLERİNİN NAAŞLARINI YAKMAK İÇİN ARAÇLAR GETİRDİLER 

Gazetecilerin sorularına cevaplandıran Zelenskiy, bir gazetecinin "Daha ne kadar dayanacaksınız ve görüşmelerde kırmızı noktalarınız nedir, sizin için ne kabul edilebilir, doğudaki cumhuriyetleri kabul edecekmisiniz, Kırım'ı vermeye hazır mısınız " sorularına ise şu cevabı verdi " Geleceği bilemeyiz. Rus ordusu 2 ya da 3 kat değil, çok daha büyük.  Onlarca tank var, çok fazlı askerleri var,  bizden belki 5 kat fazla güçleri var. Ancak burada Rus halkı hayatını kaybediyor. Kimse burada kaç kişinin öldüğünü saymıyor.  Kendileri naaşları yakmak için özel araçlar getirdiler. Böylece anneler çocuklarının naaşlarını alamayacaklar. Belki de çocuklarının burada öldüğünü bile bilmeyecek." dedi. 

"Buraya bizi öldürmeye geldiler. Biz özgürlüğümüzü ve evlerimizi savunuyoruz." diyen Zelenskiy, Rus askerlerinin bu yüzden öldüklerini, Rus askerlerini öldürmek istemediklerini belirterek  " Bizim doktorlarımız kendi askerlerimiz ile birlikte onları da tedavi ediyor. Çünkü doktor doktordur ve öncelikle insandır. Bu nedenle intikamla hareket etmez. Bize insanları öldürmesi için gönderenlerle, yanlarında ceset yakmak için araç getirenlerle aramazdaki fark bu. Bu insanlar kendileri taşıyor ve oraya gireceklerini de biliyorlar. Bu çok korkunç bir şey. Bir insan bunu nasıl yapar  anlayamıyorum. Asıl soykırım budur. " dedi.