Esha tv
Gündem

Zeynep Yıldız: O gün Aliya'nın arslanları bugün de Gazze'nin mücahitleri direniyor

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız 'O gün Aliya ve arslanları nasıl İgman Dağı'nda kahramanca soykırıma direndiyse, bugün Gazzeli mücahitler Müslümanların izzetini korumakta ve soykırıma kahramanca direnmektedirler.' dedi.

Zeynep Yıldız: O gün Aliya'nın arslanları bugün de Gazze'nin mücahitleri direniyor
12-07-2024 17:28

Yıldız, TBMM Genel Kurulunda, Srebrenitsa Soykırımı'nın unutturulmaması, Filistin halkına yönelik benzer saldırıların ve bu türden insan hakları ihlallerinin önlenmesine ilişkin tedbirlerin görüşülmesi amacıyla yapılan Genel Görüşme'de partisi adına söz aldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldız, bugünü 11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve genel görüşme önerisine destek veren tüm milletvekillerine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Küresel aklın; Avrupa'yı tek seslileştirme ve tek tipleştirme, çok kültürlülüğü negatif biçimde anlayarak yeni çatışma alanları oluşturma amaçlarının Balkan savaşlarıyla patlak verdiğini anlatan Yıldız, "Avrupa'yı Müslümansızlaştırmak ve Türksüzleştirmek isteyenler, Srebrenitsa'dan çok daha öncesinde Balkanlar'ın pek çok noktasında katliam ve soykırım yaptılar." diye konuştu.

- "BM'NIN İLK VE EN ÖNEMLI İŞLEVSELLİK SINAVINDA NASIL SINIFTA KALDIĞININ İSMİDİR SREBRENİTSA"

Bosnalı Müslümanlara karşı kitlesel katliamlar gerçekleştirildiğini belirten Yıldız, "Dünya barışını koruma misyonuyla kurulan Birleşmiş Milletler'in ilk ve en önemli işlevsellik sınavında nasıl sınıfta kaldığının ve tüm insanlığın belleğinden yıllarca silinmeyecek bir güvensizlik duygusunun nasıl oluştuğunun ismidir Srebrenitsa." değerlendirmesinde bulundu.