EshaHaber Aracılığı İle Papatya18'in Lezzetli Yemek Tarifleri

Papatya18 Yemek Köşesi
Papatya18 Yemek Köşesi

Yemeklerin Lezzeti Naif Bir Dokunuş İle Pişirilmesinden Geçiyor... Lezzetli Yemeklerin Tarifleri eshahaber.com.tr Üzerinden Ulaşabilirsiniz... 

 EshaHaber Aracılığı İle Papatya18'in Lezzetli Yemek Tarifleri
02-08-2024

EshaHaber Aracılığı İle Papatya18'in Lezzetli Yemek Tarifleri

Şafak Çorbası

Malzemeler

Yarım paket Bizim Yağ (125 g) 1 su bardağı rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı un

1.5 su bardağı süt

3.5-4 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Tencereye Bizim Yağ ekleyip eritiyoruz. Üzerine un ilave edip kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca domates salçası ve rendelenmiş domates ekleyip karıştırıyoruz. 1-2 dakika pişirdikten sonra 3.5 su bardağı su, 1.5 su bardağı süt, tuz ve karabiber ekleyip iyice pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Kıvamı koyu gelirse az su ilavesi yapabilirsiniz. 4-5 dakika kaynattıktan sonra hazırladığımız çorbayı sıcakken kaselere alıyoruz. Üzerine dilerseniz rendelenmiş peynir serpip servise sunabilirsiniz.

TAVUKLU SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler

3 yemek kaşığı Bizim Yağ (105 g) Yarım paket arpa şehriye (250 g)

1 adet tavuk göğsü

1 adet havuç

1 adet soğan

1 adet kırmızı biber 1 çay bardağı mısır

1 çay bardağı bezelye

2 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

3 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Bizim Yağ'ın yarısını tavaya alıyoruz. Üzerine küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ekleyip

soteliyoruz. Et pişmeye yakın minik doğradığınız soğan, kırmızı biber ve havucu ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Mısır, bezelye, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. 3-4

dk sonra kalan Bizim Yağ'ı ekliyoruz. Arpa şehriyeyi ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak su

ekleyip ve karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşt şehriye yumuşayana kadar

pişiriyoruz. 20 dk demlendirip servise sunuyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber ve

ince kıyılmış dereotu serpiyoruz. Afiyet olsun.

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Malzemeler

1.5 su bardağı irmik

2 yemek kaşığı Bizim Yağ (70 g) 1 su bardağı kakao

1 It Süt

1 su bardağı şeker 1 paket vanilin

Çikolata sosu için

Ülker Bitter Çikolata (250 g)

Sıvı krema (300 g)

Yapılışı

İrmik, kakao, şeker, vanilin ve sütü tencereye ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldığında İçerisine Bizim Yağ'ı ekliyoruz ve karıştırarak eritiyoruz. Islatılmış bir kalıba muhallebimizi döküyoruz. Soğuyana kadar dolaba kaldırıyoruz. Çikolatayı karelere bölüyoruz ve kremayla birlikte eriterek sos haline getiriyoruz. Hazır olan muhallebiyi bir tabağa ters çeviriyoruz ve üzerine çikolata sosunu döküyoruz. Üzerini hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servise sunuyoruz.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?