FIRINDA KARNABAHAR
1 orta boy karnabahar
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
Karnabaharı yapraklarından ayıralım ve 1 parmak genişliğinde dilimler halinde keselim.
Sosu için bir kâse içerisine zeytinyağı, pul biber, sarımsak tozu, kekik, kırmızı toz biber ve tuzu alarak karıştıralım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aldığımız karnabahar dilimlerinin üzerine hazırladığımız sostan bolca sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 °C fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.