Patlıcanlı Kahvaltılık Sos tarifi:

Papatya18 Yemek Köşesi
Papatya18 Yemek Köşesi

Yemeklerin Lezzeti Naif Bir Dokunuş İle Pişirilmesinden Geçiyor... Lezzetli Yemeklerin Tarifleri eshahaber.com.tr Üzerinden Ulaşabilirsiniz... 

Patlıcanlı Kahvaltılık Sos tarifi:
23-08-2024

Patlıcanlı Kahvaltılık Sos tarifi:

Patlıcanlı Kahvaltılık Sos İçin Gerekli Malzemeler

8 adet patlıcan

8 adet kırmızı biber

7 adet domates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet sivri biber

1 adet havuç

1,5 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı üzüm sirkesi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

6 diş sarımsak 

Yarım demet maydanoz

Domates Kabuğu Soyma En Kolay Yöntem:Kaynar suyun içine atıp 3 4 saniye bekletip alalım.

Domates Kabuğu Soymada...  

Hazırlanışı:

İlk olarak 8 adet patlıcanımızı 1- 2 yerinden delerek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Sekiz adet kırmızı biberimizi de fırın tepsisine alalım. Isıttığımız 180° fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20 dakika közleyelim. 

Biz de bu arada kabuğunu soyduğumuz yedi adet domatesimizi küp küp doğrayalım. 

Doğradığımız domatesleri uygun bir tencereye alalım ve orta ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.

Közlenen patlıcan ve biberimizi fırından alarak soğumaya bırakalım. 

Kabuklarını soyduktan sonra patlıcan ve kırmızı biberimizi ince ince doğrayalım. Ayrıca burada belirtmek istiyorum, eğer patlıcan ve biberi soymak da güçlük çekerseniz fırından aldıktan sonra temiz bir poşetini içine koyup ağzını sıkıca kapatıp 20 dakika bekletebilirsiniz. Bu şekilde kabukların ne kadar kolay soyulduğunu göreceksiniz. 

Uygun bir tavaya dört yemek kaşığı zeytinyağını alalım. Üzerine doğranmış 3 adet sivri biber ekleyelim. Biberlerimizin rengi dönünceye kadar karıştırarak pişirelim. Eğer sosunuz acı olsun istiyorsanız bu aşamada acı biber de ilave edebilirsiniz. 

Yeterince pişen domateslerimize de doğradığımız patlıcanı, rendelenmiş bir adet havucu ve doğradığımız kırmızı biberi ilave ederek karıştıralım. Havucunuz eğer küçük ise iki adet havuç da kullanabilirsiniz. Sosumuzu ara ara karıştırarak 10 dakika pişmeye bırakalım. Daha sonra sosumuzu pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blendırdan geçirelim. İsterseniz blendırdan çok geçirmeden biraz taneli olarak da hazırlayabilirsiniz.

Ardından 1,5 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker ve pişirdiğimiz biberimizi ilave edip karıştıralım.

Bir çay bardağı üzüm sirkesi ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim. 

Son olarak doğranmış altı diş sarımsak ve yarım demet maydanoz ilave edelim, karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım. 

Kahvaltılık sosunu sıcakken dikkatli bir şekilde kavanozlara dolduralım.

Kavanozların kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakalım.Buzdolabında saklamalı, çok zaman geçirmeden tüketmelisiniz.

Ardından güneş görmeyen serin bir yerde veya buzdolabına kaldırarak muhafaza edelim.

Yapanlara ve deneyenlere afiyet olsun.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?