Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Papatya18 Yemek Köşesi
Papatya18 Yemek Köşesi

Yemeklerin Lezzeti Naif Bir Dokunuş İle Pişirilmesinden Geçiyor... Lezzetli Yemeklerin Tarifleri eshahaber.com.tr Üzerinden Ulaşabilirsiniz... 

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi
18-09-2024

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi:

Malzemeler:

125 gr tereyağı veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

4 tatlı kaşığı su

Yarım paket kabartma tozu

1 adet yumurta sarısı 

3 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta akı

Susam

Hazırlanışı:

Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağı veya margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ alalım. 

Tereyağı eriyinceye kadar spatula ile karıştıralım. 

Daha sonra 1 tane yumurtanın sarısı, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyerek tekrar karıştıralım. 

Yarım paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı sirke ve 4 tatlı kaşığı suyu da kaba ilave edip karıştırmaya devam edelim. 

Son olarak 3 su bardağı unu da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun şerit haline getirelim. 

Ardından iki ucunu birleştirerek halka şeklini verelim. 

Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına ardından da susama bulayalım. 

Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. 

Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda fırından aldığımız kurabiyeleri oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirelim.

                   AFİYET OLSUN 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?