Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tarifi :
Malzemeler
2 paket petibör bisküvi (400 gr)
50 gr eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı süt (300 ml)
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 paket vanilya
Kalıbın tabanı için:
160 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı:
Beyaz çikolatayı eritmek için küçük bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine bir kap yerleştirelim.
Parçalara böldüğümüz 160 gr beyaz çikolatayı kaba ilave edip benmari usulü eritelim. Bu işlem sırasında yerleştirdiğiniz kabın suyla temas etmemesine dikkat etmelisiniz.
Eriyen çikolatayı silikon kalıba eşit bir şekilde paylaştıralım. Çikolatayı donması için buzdolabına kaldıralım.
Mozaik harcı için 400 gr petibör bisküviyi elimizle kıralım.
50 gr eritilmiş tereyağı, 1,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya ve 1 çay bardağı kırılmış cevizi de ilave edelim. Spatulayla güzelce karıştıralım.
Dolaba kaldırdığımız kalıbımızı alalım ve hazırladığımız harcı kalıba eşit bir şekilde paylaştırıp üzerlerine hafifçe bastırarak düzeltelim.
Tüm harcı kalıba paylaştırdıktan sonra pastamızı buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirelim.
Sürenin sonunda mozaik pastalarımızı kalıptan çıkartalım ve servis edelim. Afiyet olsun deneyenlere şimdiden.