EVDE KEBAP
400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)
50 gram kuyruk yağı çekilmiş olacak
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 adet rendelenmiş soğan
1çay kaşığı tuz.
Yapılışı
2 kere çekilmiş kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine rendelenmiş soğan sarımsak salça ve baharatları ilave ederek en az 10 dakika boyunca yoğuruyoruz.
Yoğurulan harcı şişlere diziyoruz. Buzdolabında en az 45 dakika dinlendiriyoruz.
Urfa kebabını fırın tepsisine alın. Yanlarına domates, yeşil biber, kapya biberi de ekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Yanına sumak ve tuzla ovduğumuz soğan salatasıyla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN..