Fırında Tavuk Kanat Tarifi:
Malzemeler
1 kg tavuk kanat
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk kanatlarımızı bir kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
Marine sosu için karıştırma kabına 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekiği alalım 1 çay kaşığı kimyon .Tüm malzemeyi tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
Kuruladığımız kanatları da sosa ilave edelim ve her yeri sosa bulanıncaya kadar güzelce karıştıralım.
Ardından kabın üzerini streç film ile saralım ve 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Marine olan kanatlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
25 dakika sonra maşa yardımı ile kanatların diğer yüzünü çevirelim ve pişirmeye devam Piştikten sonra fırından alalım.
Afiyet Olsun