Nohutlu Mantı Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı mantı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
6 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
İlk olarak tencereye 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 2 su bardağı mantıyı alalım.
Üzerine 6 su bardağı sıcak su ilave edelim, şöyle bir karıştıralım.
Ardından orta ateşte mantıyı pişmeye bırakalım.
Bir taraftan çorbamız kaynarken küçük bir sos tavasına yarım çay bardağı sıvı yağı alalım.
Üzerine 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edelim ve sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyerek 1-2 dakika da salçayı yağda kavuralım.
Ardından yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve son olarak yarım çay kaşığı karabiber ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Hazırladığımız sosu ocaktan alarak kaynayan çorbanın üzerine gezdirelim.
Sosun çorbaya iyice geçmesi için bir iki tur güzelce karıştıralım.
Son olarak 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip çorbayı birkaç dakika da kaynamaya bırakalım.5 dakika sonra altının kapatalım.çorbamız servise hazır.
AFİYET OLSUN.