Papatya18 Yemek Tarifleri; Ekşili Sebze Çorbası, Etli Keşkek,

Papatya18 Yemek Tarifleri; Ekşili Sebze Çorbası, Etli Keşkek,
05-08-2024

ETLİ KEŞKEK

Malzemeler

2.5 yemek kaşığı Bizim Yağ (85 g) 1.5 su bardağı buğday

1 su bardağı nohut

Yarım kg dana kuşbaşı et

7-8 su bardağı su

1.5-2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı Bizim Yağ (105 g) Yarım yemek kaşığı domates salça

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Buğdayı 3-4 kez yıkıyoruz. Kaseye buğday ve nohut ekleyip en az 5-6 saat suda bekletiyoruz. Süre sonunda suyunu süzüyoruz. Düdüklü tencereye malzemeyi alıyoruz. Üzerine etleri ve Bizim Yağ'ı ekliyoruz. 7 su bardağı kadar su ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50 dk pişiriyoruz. Tencerenin buharı çıkardıktan sonra tuz ve karabiber ekliyoruz. Suyunu kontrol ediyoruz. Etin yarısını ayırıyoruz. Tahta bir kaşık ile tenceredeki yemeğinizi macun kıvamını alana dek dövüyoruz. Ayrı bir sos tenceresine Bizim Yağ ekleyip eritiyoruz. Üzerine salça, pul biber ve kırmızı toz biber ilave edip karıştırıyoruz. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Keşkek yemeğimizi servis tabağına alıyoruz. Üzerine ayırdığınız etleri koyuyoruz Salçalı sosu gezdirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun....

LİMONLU CHEESECAKE TOPLARI

Malzemeler

1.5 yemek kaşığı Bizim Yağ (50 g) 300 g labne peyniri

3 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri Yarım limonun suyu

1 adet limon kabuğu rendesi

Yarım paket yulaflı bisküvi

Yapılışı

Bizim Yağ'ı eritiyoruz. Derin bir kaseye labne peyniri, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu, hindistan cevizi ve Bizim Yağ'ı ekleyip karıştırıyoruz. Malzemeden toplar alıp yuvarlıyoruz. Un haline getirdiğimiz bisküviye bulayıp servis tabağına alıyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servise sunuyoruz.

Ekşili Sebze Çorbası

Malzemeler

2,5 yemek kaşığı (85 g) Bizim Yağ 1 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç Yarım kereviz

1 adet kereviz sapı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı haşlanmış bezelye 4 su bardağı su veya tavuk suyu 1 limon suyu

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Tencereye Bizim Yağ ekleyip eritiyoruz. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz. Küp şeklinde doğradığımız patates, havuç, kereviz ve kereviz sapını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sebzeler biraz renk değiştirince un ekleyip karıştırıyoruz. 3 su bardağı su veya tavuk suyu ilave edip karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz El blenderi ile bir kaç parça kalacak şekilde sebzeleri eziyoruz. İstediğimiz kıvama göre kalan suyu ekliyoruz. Bezelye, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dakika kaynatıyoruz. Çorbayı ocaktan alı Sıcak olarak servise sunuyoruz. Afiyet olsun!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?