Şeftali Reçeli tarifi: Papatya18 Tarifi

Şeftali Reçeli tarifi: Papatya18 Tarifi
21-08-2024

Şeftali Reçeli tarifi: 

Malzemeler

3 kg şeftali

7 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su (300 ml)

Yarım limon suyu

7 adet şeftali çekirdeği

Hazırlanışı

Öncelikle  3 kilogram şeftaliyi güzelce yıkayalım. Ardından kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.

Derince bir tencereye 7 su bardağı toz şekeri alalım. Üzerine 1 su bardağı suyu ilave edelim. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerler eriyene kadar kaynatalım. Bu aşamada sürekli karıştırmayı ihmal etmemelisiniz.

Yaklaşık 5 dakika kaynayan şerbetin içerisine şeftalileri ekleyelim. Ardından şöyle bir karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada reçele güzel bir renk vermesi için şeftalilerin çekirdeklerini ekleyebilirsiniz.

Ara ara karıştırarak şeftaliler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.

Unutmayın her konserve veya reçel yapımında mutlaka yeni kapaklar kullanılmalı.

Kavanoz  kapakların 10 dakika kaynatalım. Kaynattığımız kavanoz kapaklarını bir maşa yardımıyla tencereden alalım. Temiz bir bezin üzerine dizelim.

Şeftalilerimiz yumuşayarak suyunu saldığında üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alalım. Ardından yarım limonun suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatalım.

Sürenin sonunda şeftali çekirdeklerini reçelin içerisinden çıkarmayı unutmayalım.

Kaynayıp kıvam alan reçelimizi sıcakken kavanozlara dolduralım.

Kavanozu yeterince doldurduktan sonra bir kağıt havlu yardımıyla kavanozun ağız kısmını silelim.

Kaynattığımız kapaklardan bir tanesini alalım, kavanozu sıkıca kapatalım ve soğumaya bırakalım.

Kapakların yeterince kapandığından emin olmanız önemli ama gereğinden fazla sıkmakta kapak atmasına neden olacaktır.

Hazır olan şeftali reçellerimizi güneş almayan serin bir yerde yada buzdolabı da muhafaza edebiliriz. Aiyet olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?